Film

Film

Tidigare hade vi kabel-tv, parabolantenner och digitalboxar för vårt filmtittande. Numera har dessa ersatts av Netflix, iTunes, HBO för att nämna några. Dessa tillhandahåller filmer och tv-serier som man kan ladda ned, hyra eller köpa.

Film-, serie- och tv- tittande i hemmet styr man i stor utsträckning via sin smartphone och exempelvis Apple-TV eller Google Chromecast. Dessa två är kraftiga konkurrenter. Därmed är det mycket krångligt att titta på material från iTunes, som är kopplad till Apple, med hjälp av sin Google Chromecast.

Tidigare tog man del av serier genom att man inväntade dag och tid när respektive avsnitt sändes på den kanal som köpt upp serien. Kunde man inte passa den tiden så satte man videon på timer och spelade in avsnittet. Numera tittar man i sträck på hela säsonger. Serier har gått till en helt ny nivå. Skådespelare som man tidigare endast såg på film dyker nu alltmer frekvent upp i serier, såsom exempelvis Matthew McConaughey, Jane Fonda och Reese Witherspoon för att nämna några. Eftersom tv-serier har alltmer inflytande inom kultur så omnämns de alltmer frekvent i våra nyhetstidningar såsom Svenska Dagbladet och Aftonbladet för att nämna ett par exempel.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

dante