Teknik i trädgården

Teknik i trädgården

Ingen har väl undgått att se dem. Om man inte har en själv så har man med all sannolikt sett dem i grannens trädgård eller i närmsta villaområde där de stryker omkring över gräsmattorna. Robotgräsklippare har revolutionerat trädgårdsskötseln de senaste åren.

Robotgräsklippare har gett tillverkaren Husqvarna ett rejält uppsving då de är en av de främsta producenterna av detta trädgårdsredskap.

Det tar en del tid att installera sin robotgräsklippare i och med att området som den ska röra sig över måste inhägnas och denna inhägnad måste grävas ned. Men när detta väl är gjort så har man ett redskap som är till stor hjälp. Den vet precis när den ska ut på arbete och utför detta minutiöst och arbetsamt.

Dock är det inte alla som uppskattar den typ av redskap i trädgården. Många människor finner en stor avkoppling i att själva klippa gräset, att det finns något fridfullt och meditativt i det. Robotgräsklippare är inte för dessa människor.

Teknik i trädgården finns också i form av automatiserad vattning av gräsmattor och trädgårdsland. Även detta kan man i stor utsträckning styra med hjälp av sin smartphone så att trädgården underhålls och sköts väl även när man är iväg på annat håll.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

dante