Ta hand om dina kunder med rätt teknik

Ta hand om dina kunder med rätt teknik

Det blir allt svårare att hålla ordning och reda bland sina kunders uppgifter. Med ett bra CRM-verktyg går det dock betydligt smidigare. Här går vi igenom vad CRM är, och vad det inte är.

Vad står CRM för?

CRM står kort och gott för “Customer Relationship Management”, och är i sig självt en slags strategi för att skapa en bra relation till kunderna och öka lönsamheten. Med ett bra CRM system sätts kunden främst och alla avdelningar på ett företag kan ha tillgång till relevant information om företagets kunder. Det är viktigt både för att kunna ge support men även skräddarsy marknadsföring. I CRM-världen finns flera mjukvaror, eller olika plattformar, som företag kan köpa in sig på. Med dessa får man de verktyg man behöver för att äntligen skapa ordning bland alla data man samlar in från kunder.

Att ta hand om sina kunder

Idag räcker det inte särskilt långt om man är passiv som företag. Det gäller att rikta sina kampanjer mot rätt målgrupper. Att kunna guida sina kunder rätt när de har problem och ha en glasklar överblick över hur situationen i företaget ser ut på säljfronten. Förutom ett bra CRM-verktyg behövs en säljande hemsida. Det viktigaste med en sådan är att den är lätt att navigera på, lätt att läsa och relativt enkel i sin uppbyggnad. Kunder vill inte slösa tid med att leta var de ska klicka. För att åstadkomma rätt enkelhet kan man tvingas prioritera vilka budskap man ska ha på förstasidan. Man kan inte prioritera allt man kan erbjuda, utan får fokusera på huvuddelarna. Längre in på webbplatsen kan man öppna upp för fler detaljer och övriga verksamheter.

Tillgänglighet

Idag är tillgänglighet A och O i arbetet med att nå sina kunder. Informationen man delar med sig av ska vara lätt för alla att ta till sig. Detta innebär att sidor med text delas in med underrubriker och punktlistor. Man ska ha tillräckligt god kontrast och se till att en webbplats fungerar minst lika bra på en mobiltelefon.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

dante