Teknikens framfart inom elbranschen

Teknikens framfart inom elbranschen

Att tekniken hela tiden utvecklas i en enorm fart har nog inte undgått någon. Teknik är något fantastiskt och det ger många möjligheter och lösningar. I elbranschen har tekniken gjort stora framsteg, vilket är väldigt bra för klimatet och för din plånbok. Ett företag som älskar digitala lösningar och tekniska prylar är https://www.tibber.com/se/ som är verksam i elbranschen. Deras teknik är omvälvande och ett steg i rätt riktning för att rädda planeten. Det är ett digitalt elbolag som gör det möjligt för dig att köpa förnybar el direkt från producenten. De har utvecklat en unik digital plattform och en applikation som du kan ha i telefonen där du kan ha full kontroll över din strömförbrukning i hela bostaden. I appen har du möjlighet att koppla upp delar av ditt hem för att göra det smartare och med hjälp av algoritmerna kan du kontrollera allt från uppvärmning till laddning av elbilen. Det gör att du kan ha stenkoll på elräkningen och jobba för att minska din elförbrukning. Den smarta tekniken och människors motivation gör tillsammans att elförbrukningen kan minskas och därmed belastningen på jorden och klimatet. Genom att använda el som är märkt med bra miljöval bidrar du till att minska miljöbelastningen men det är även bra för att reparera redan befintliga skador. Både du som konsument och företag kan sätta press på elleverantörerna genom att välja grön el.

Tekniken är bra för plånboken och för miljön

En funktion som är väldigt populär är smartladdning som innebär att du genom teknikens hjälp kan ladda din bil när elpriset är som lägst. Elpriset ändras hela tiden under dagen beroende på hur mycket el som används och hur mycket som produceras. Via applikationen ställer du in den tid du vill att bilen ska vara färdigladdad och sedan gör tekniken resten.

Tekniken gör samhället bättre

Allt från nya tekniska lösningar till forskning och innovationer som ger ny kunskap gör omställningen till ett hållbart samhälle möjlig. Svenska Energimyndigheten främjar svensk energiteknik och energiinnovationer i Sverige men även internationellt. Det är inte bara inom energibranschen som tekniken går framåt. Det kommer hela tiden nya tekniska lösningar som effektiviserar och är positiva för samhället. Till exempel har nu en ny teknisk lösning kommit som ska göra snöröjningen mer effektiv. Den tekniken ska underlätta snöröjningen och hjälpa till att bekämpa halka. Tech-företag som arbetar och använder tekniken på rätt sätt och med fokus på mer än bara kunden är framtiden.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

dante