Tekniska innovationer på ingång

Tekniska innovationer på ingång

Ny teknik avsedd för att underlätta vår vardag används hela tiden. Redan nu är vi vana med att kunna nå allt vi behöver med hjälp av våra mobiler, klippa gräsmattan med robot och göra vårdbesök online. Det betyder dock inte att ny spännande teknik är på väg. I den här texten kan du läsa mer om innovationer som snart når oss.

Livräddande teknik

Vi är många som med sorg i bröstet läst om barn som lämnats i överhettade bilar. Tesla, något av en mästare inom tekniska lösningar, tror sig nu ha en lösning på problemet. De vill utveckla sensorer som kan känna av en kropp i en bil. De här sensorerna ska vara så känsliga att de kan känna av mjuk materia, men även skilja på en kropp och exempelvis en kudde. Om sensorerna upptäcker att någon finns kvar i bilen larmas bilens ägare. Det här är exempel på när teknik är livräddande.

Appar för allt

Idag är vi vana vid att ha appar som hjälper oss i vardagen. Det betyder dock inte att fler, ännu smartare appar är på gång. Ett företag som är mästare på att utveckla nya, smarta appar är https://www.prototyp.se/. De har till exempel utvecklat en app som med hjälp av 3D-mapping kan synka olika ljuskällor. Elsparkcyklar är numer ett vanligt inslag på våra gator. Tyvärr har man stora problem med att sparkcyklarna parkeras på fel ställen, men nu kommer en app som ska förhindra det. Kort går den ut på att man kan anmäla felparkerade cyklar till trafikkontoret.

Enklare hemarbete

Under våren är det många som fått känna på hur det är att arbeta hemifrån och också varit nöjda med det. Nästan alla känner nu till plattformen zoom som flitigt har använts för möten. Man spår dock att ännu mer nya tekniska innovationer kommer att underlätta hemarbetet. Man talar till exempel om Agumentet Reality, AG. Det är en variant av Virtual Reality, VR, men skiljer sig på så sätt att att användarens ögon inte täcks helt av bilden. Man har istället specialglasögon där man kan se diagram, videos och power points framför ögonen, men ändå kan ha ett perifert seende. Det gör att man kan arbeta samtidigt som man tittar på något.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

dante