Musik

Musik

Tekniken att lyssna på musik, både i hemmet och varhelst man befinner sig, har gått framåt med jättekliv de senaste femton till tjugo åren. En stor del av vårt musiklyssnade nuförtiden sker genom digitala streamingtjänster, där den största, i alla fall i Sverige, är Spotify. En stor fördel med dessa tjänster är att man kan ta del av obegränsade mängder av musik. Människor som tidigare kanske var mest insnöade inom en viss genre kan nu lätt lära sig uppskatta andra typer av musik för att det är så lättillgängligt. Spotify har flera gånger fått kritik från upphovsmännen till musikaliska verk för att man inte utbetalar skälig ersättning till upphovsmännen. Men Spotify hittar sätt att knyta artister och upphovsmän till musik till sig. Ett av dessa initiativ berättas om i Dagens Nyheter och innebär att Spotify byggt en studio dit de inbjuder artister och upphovsmän till musik.

Bluetooth har blivit en viktig del i tekniken för musiklyssnande i hemmet. Många kopplar upp sig till sin musikanläggning med sin smartphone via Bluetooth och styr sitt musiklyssnande på så sätt.

Sista året har utvecklingen av trådlösa hörlurar gjort stora framsteg. Eftersom många människor lyssnar på musik och annan ljudmedia via sina smartphones en stor del av dagen så har man märkt ett behov av att få bort sladden till hörlurarna, som annars kan komma i vägen. Därför ser man nuförtiden många människor som går omkring med trådlösa hörlurar i öronen. Detta gör det ännu lättare att lyssna i farten, exempelvis mitt i sina sysslor i hemmet. Det är viktigt dock att vaka över att detta inte tar över verkligt interagerande inom familjer och med människor generellt i vårt samhälle.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

dante