Teknik på arbetsplatser mer än vi tror

Teknik på arbetsplatser mer än vi tror

Det är inte alltid man tänker på det, men på de flesta arbetsplatser så är teknik en central del. Kommer man först till sin arbetsplats på morgonen så är det ofta ett larm man ska stänga av. Enbart detta är teknik på hög nivå.

Många arbetsplatser har också någon form av stämpelklocka eller att man på något sätt “blippar” in sig så att det går att spåra vilka som rör sig i lokalen och när. I en artikel från Svenska Dagbladet där man hänvisar till en rapport från “The Atlantic” så menar man att de klassiska kontorstiderna är förödande för kreativa människor och tar kål på deras kreativitet. Så den klassiska stämpelklockan är sannolikt utdöende.

Olika typer av intranät har de flesta arbetsplatser också där man går ut med viktig information och där dokument, rutiner och dylikt finns lagrade. Tekniska system för kvalitetsarbete är också något som finns på alltfler arbetsplatser, i alla fall på medelstora och större.

Detta är endast exempel som är generella, som finns på många arbetsplatser oavsett vilken typ av arbete det gäller. Sedan har de flesta arbetsplatser teknik som är mer specifik för det arbete som utförs just på den arbetsplatsen. Inom handels används teknik för kassasystem, inom vården behövs teknik för att ta olika typer av prover och tester för undersökning och behandling, på kontor behövs avancerad teknik för datorer, skrivare, nätverk och så vidare.

Teknik är en viktig del av våra arbetsplatser, även arbeten som i sig inte är relaterade till teknik.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

dante